Date

May 24 2019 - Jun 02 2019

Time

08:00 - 18:00

Essential Selfcare reTreat voor vrouwen

Essential Selfcare, toegewijd zijn aan jezelf en je energie…

Wanneer jij voelt – liefdevolle, krachtige en ongetwijfeld ook wel wat vermoeide vrouw met een druk en actief  leven – dat je met nieuwe energie en vanuit je essentie op jouw eigen wijze midden in je leven wilt staan, dan is deze bijzondere reis naar binnen, op de mooiste plek in Portugal, DE REIS DIE JE ECHT WILT MAKEN..
Liggend in je hangmat kijk je over de heuvels naar de glinsterende zee in de verte. Je weet dat je dit moment niet meer zult vergeten.

Nog voelt je de opluchting en de ruimte van de reset die je zojuist hebt ervaren in een prachtige en verstilde oefening waarin je lichaam boekdelen sprak.

Dus dít is die wijsheid van het lichaam. In deze rust en ruimte maak je er makkelijk contact mee en je voelt de verbinding dag na dag sterker worden.

Er is iets met liefdevolle en pure energie van het prachtige eco-resort in de Algarve, dat maakt dat je tot jezelf komt en je je onmiddellijk gevoed en ontspannen voelt..

De plek geeft je alle bedding om je 10 dagen lang te wijden aan het (her)vinden van de verbinding met jezelf, je energie en je diepe weten, zodat ze aan jouw leven die extra glans kunnen gaan geven..

 

Essential Selfcare, toegewijd zijn aan jezelf en je energie..
Op de mooiste plek in Portugal, midden in de natuur, met uitzicht op pijnbomen, olijfgaarden en de Atlantische Oceaan.

Montevelho Ecolodge heeft een prachtige ondersteunende energie om je om je 9 dagen onder te dompelen in Essential Selfcare & Qigong. Hier, op deze mooie plek waar vanuit zorg voor en harmonie met de natuur geleefd wordt en waar alles liefde en aandacht ademt, kun je landen en vanuit rust en vertrouwen weer in contact te komen met je innerlijke wijsheid.

Het leven in harmonie met de natuur, in een veilige kring van prachtige vrouwen, omringd door schoonheid en aandacht, geven je eindelijk de ruimte en rust om te landen in je lijf en stil te staanbij wat jouw beweegt.

Wanneer je naar binnen te keert, zacht uitgenodigd door Qigong-oefeningen, lichaamswerk, adem-oefeningen en meditatie, hervindt je energie haar natuurlijke stroom. Je komt steeds meer vanuit jouw essentie in beweging, in het moment ontdekkend en vormgevend wat er in jou leeft en plek wil krijgen.

WOW! Je vertrouwen stroomt als een ontspannen innerlijke en natuurlijke kracht. Zacht en zeker, wijst het je de weg; je wéét wat voor jou klopt en van waaruit je straks – na negen dagen Essential Selfcare practice op de berg – in de wereld wilt staan.

Ze houden van goede voeding, de mensen van het reTreatcentrum. Ze doen aan permacultuur en verbouwen een deel zelf. En die liefde proef je!

Weg van de hectiek en druk van je dagelijks leven, met haar vele onderbrekingen, heb je eindelijk de tijd, de aandacht en de ruimte die je nodig hebt om je te wijden aan dat gevoel dat in je wakker wil worden, dat diepe weten dat tot je wil spreken. De ruimte om het te voeden en te laten groeien, zodat je je leven kunt gaan vormgeven vanuit wie je bent en wat je écht wilt! 

You need to leave town
In order to come home..

Dit is je kans om jouw tijd en ruimte helemaal aan jezelf en jouw Selflove & Selfcare te geven. Zodat je jouw energie kunt voeden en naar je binnenste stem kunt luisteren, zonder dat je hierbij gestoord wordt.

Om te re-connecten met de wijsheid van je lijf en om je lichaam als tempel te vieren en te eren.

In de ruimte en stilte zul je je eigen antwoord vinden op de hectiek die je thuisgelaten hebt.

Ja, je zult je onderdompelen in de prachtige natuur van de westkust van de Algarve. De stranden van de Atlantische Oceaan, de ondergaande zon, de practice op het strand, de cirkel van vrouwen…  het zal je Yin kracht voeden en je wakker maken. Je thuis doen voelen in je lijf en je een imprint geven die je als innerlijke weten mee zult nemen terug naar huis…

… wat kun je je nog MEER wensen?

Het programma

Om je Yin optimaal te voeden zijn er elke dag Chi Neng Qigong Flows, gecombineerd met meditatie, bodywork, Selfcare practice én een vleugje yoga. Alles om je te helpen ontspannen, te landen, te openen en hernieuwd te stromen.

Je wordt verder uitgenodigd tot het intunen op de wijsheid van je lichaam in de theme-sessies. In deze sessies ga je ont-dekken van waaruit je beweegt en hoe je dat wat voor jou essentieel is de ruimte geeft. Ik geef 7 thema-sessies waarin je door lichaamswerk, beweging, spel, dans en meditatie ont-dekt welke beweging wel en welke niet langer bij jou past.

van 24 mei t/m 2 juni

Ja, ik meld me aan en stuur je  een e-mail met aanvullende gegevens, zoals gewenst kamertype, gewenste room-mate en of ik wel/niet interesse heb in een transfer vanaf het vliegveld Faro.

Vrijdag 24 mei

Aankomst vrijdag 24 mei tussen 16.00 en 21.00 uur.

Zaterdag 25 mei t/m zaterdag 1 juni

Elke dag: ochtend meditatie en Qigong Flow
Elke middag: een embodiment thema-sessie
Elke namiddag: Qigong Flow
Elke avond: Yin Selfcare practice

Woensdagmiddag is vrij.
’s Avonds maken we – mocht je al terug zijn van jouw uitstapje – een wandeling naar zee waar we onze Qigong-oefening aan het strand bij de ondergaande zon zullen doen.

 

Zondag 2 juni

Na de ochtendmeditie, genieten we nog een ontbijt.
Uitchecken en vertrek: om 10.00 uur.

  • Het programma is een richtlijn en wordt aangepast wanneer de flow van de dag dat vraagt. Hierover wordt je tijdig geïnformeerd.Verder is het een open programma: je doet mee waar  jij dat wilt.

Deze reTreat voor vrouwen is een stukje pure liefde. Pittige liefde want 10 dagen helemaal ‘voor jezelf’,  luisterend naar en bewegen volgens de wijsheid van je lijf is een ‘Deep Dive’. Helend. Voedend. En wakker makend. Een jezelf gunnen van transformatie en opnieuw thuiskomen in jezelf.

De Thema sessies

De thema-sessies zijn energy embodiment trainingen, waarbij je kunt gaan ervaren welke spanning en beperking er voor jou op een bepaald thema zit. Je ontdekt jouw persoonlijke antwoord op vragen als: Hoe is het met je energie? Wat is balans voor jou? Hoe sta je stevig op je benen en kun je toch flexibel meebewegen? Hoe geef jij je grenzen aan? Waar geef je je energie weg zonder dat het jou werkelijk voedt? Hoe blijf je in balans met je omgeving én met jezelf?

Je gaat hierin je eigen unieke en persoonlijke weg, er zijn geen ‘standaard antwoorden’. Je volgt de wijsheid van je lijf en elke stap brengt je een stukje van je verloren energie terug.

In de sessies ligt de focus op de nieuwe beweging die je wilt maken, zodat er ruimte komt in jou vermogen om anders met situaties om te gaan.

De thema’s zijn: balans, kracht, ritme, grenzen en ruimte, steun ontvangen en geven, je schoonheid in het licht en verlangen.

Deze thema’s heb ik niet zomaar gekozen, ze komen uit m’n Jade Method training en volgen een specifieke opbouw die je stapsgewijs in je authentieke kracht en energiebrengt.

Normaal betaal je voor het volgen van de Jade Method €597,-, in deze reTreat volg je het hele pad, dag na dag, speels en vrij en zonder ‘hard te werken’ krijg je je inzichten uit je lichaam. Je doet de Jade Method er tijdens deze reTreat dus eigenlijk bij! 

Over de locatie

We zijn te gast in de prachtie eco-lodge Monte Velho Retreat Centre vlakbij Aljezur. Dit holistische centrum biedt alle rust, ruimte, comfort en natuur die je nodig hebt om los te laten en echt tot jezelf te komen.

De eenvoudig gedecoreerde kamers geven je direct een gevoel van harmonie en ontspanning. Verder is er een mooie vijver waarin je kunt zwemmen, zijn er hangmatten om je middagdutje in te doen, wat te mijmeren of te te genieten van het landschap, en is er een prachtige ruimte voor de ochtendmeditatie en andere oefeningen.

Maar op het ruim opgezette terrein is ook voldoende ruimte om buiten een sessie te doen. Of wat dacht je van het strand?

We hebben de beschikking over 4 tweepersoonskamers met een ruimt twee-persoonsbed en 4 dubbele twee-persoonskamers (twee units op één kamer) met 4 lossen bedden.

Elke kamer heeft een eigen badkamer.

Iedere slaapkamer is voorzien van twee eenpersoons boxspings die ook uit elkaar geplaatst kunnen worden, zodat je genoeg privacy hebt.

Er is voldoende ruimte op het terrein om je heerlijk terug te trekken. Er zijn hangmatten en ligbedden bij de kamers.

Er is wifi in de comfortabele algemene ruimte.

Wezenlijk voeden en genieten staan centraal. Iedere dag worden met veel liefde heerlijke pure en vegetarische maaltijden bereid.

 

Praktische Informatie

Wanneer: aankomst 24 mei – vertrek 2 juni

Reserveren:
Om je plek te reserveren, doe je hier je aanbetaling van €350,-, en stuur je me een emailmet als onderwerp: reTreat Portugal.
Let op: de aanbetaling is unrefundable en je aanmelding definitief.

Het is aan te raden een annuleringsverzekering af te sluiten, voor het geval je wegens omstandigheden verhinderd bent mee te gaan.

 

In de mail zet je verder:

  • Je naam en achternaam
  • Je adres en woonplaats
  • Het telefoonnummer waarop ik je kan bereiken bij vragen
  • Je kamerwens (wil je een één-, twee of vierpersoonskamer)
  • Wanneer van toepassing: met wie je op de kamer wilt
  • Een factuur voor het overige bedrag ontvang je vier weken voor de reTreat.
  • Om gebruik te maken van de snelle aanmeld-korting, moet je aanmelding plus je aanbetaling vóór 1 april bij mij binnen zijn.
  • Deze reTreat is alleen voor vrouwen. Mannen sluit ik om die reden uitdrukkelijk uit van deelname.
Genoemde prijzen zijn inclusief 9 overnachtingen in kamer van keuze, ontbijt, lunch & diner, lessen & sessies. En exclusief ticket, transfer van en naar Monte Velho, verzekeringen en individuele sessies ter plaatse.

van 24 mei t/m 2 juni

Ja, ik meld me aan en stuur je  een e-mail met aanvullende gegevens, zoals gewenst kamertype, gewenste room-mate en of ik wel/niet interesse heb in een transfer vanaf het vliegveld Faro.

Rosanne

Een reTreat is een reis vol ontspanning & genieten, maar het is meer dan dat. Het is een ervaring zijn die je opent en aanraakt, die je voedt en je transformeert en die bijdraagt aan je innerlijke fundament.. Een stukje dichter bij je zelf.

Helderder weten wie je bent en wat je wilt. Nu wél die omslag naar leven vanuit zachtheid en ontspanning kunnen maken. Inzien hoe je gedrag werd aangestuurd door overcompensatie en daaronder angst en nu kiezen voor je eigen ruimte en verantwoordelijkheid en de ander loslaten in die van hem of haar…

Er zijn veel vruchten te plukken. En soms moet je even weg van alles om weer nieuw terug te kunnen keren. Opgeladen. Tot jezelf gekomen.

 

Samen zijn, gespiegeld worden, groeien…

Ik geloof dat we allemaal onze eigen unieke wijsheid in ons dragen en dat we die mogen ontdekken in de wereld mogen gaan zetten. Zodat we ons meest dierbare leven gaan leiden, het leven dat ons het meest voldoening geeft en daarmee ook het meest waardevol is voor anderen.

Op deze weg kunnen we leren van elkaar, elkaar helpen, steunen en vieren. Mijn reTreats zijn een stukje van die reis.

Rosanne